• Enea Dervishi

Granit vs Kuarc - Rezistenca ndaj nxehtesis

Updated: Apr 26, 2020


Banaket prej kuarc dhe banaket prej granit jane dy nga opsionet me te njohura ne dispozicion ne tregun e sotem. Te dy materialet hyne tek materialet me te bukurat qe mund te instaloni ne shtepine tuaj dhe jane shume te qendrueshme. Por, si krahasohen keto dy materialet e banakeve sa i perket rezistences se nxehtesise? Kjo eshte pyetja qe ky udhezues do te pergjigjet permes informacionit me poshte.


Sa nxehtesi mund te suportoj kuarci ?


Pavarsisht faktit qe kuarci nuk do te digjet nga sasit e vogla te nxehtesise, nuk duhet ta ekspozoni siperfaqen ne nxehtesi te tepert. Kuarci eshte nje gur i inxhinierizuar i cili eshte krijuar duke kombinuar rreth 90 perqind kuarc natyror tokesor me afersisht 10 perqind polresin. Vendosja e objekteve te nxehta ne nje banak kuarci, te tilla si tigan te nxehte dhe ene te nxehte, mund te shkaktojne deme te konsiderueshme. Nese vendosni sende shume te nxehta ne banaket tuaj kuarc, kjo do te rezultoje ne shenja djegieje dhe njolle. Kjo per shkak se nxehtesia e tepert shkrin rreshiren e perdorur ne siperfaqe.


Sa nxehtesi mund te suportoj graniti ?


Ndryshe nga materiali i kuarcit kur duhet te beni kujdes me materialet e nxehta , ju nuk do tju duhet te shqetesoheni aq shume me banaket e granit. Kjo nuk do te thote qe duhet te jesh i pakujdesshem, por graniti eshte shume me rezistent ndaj nxehtesise sesa kuarci. Ne fakt, graniti eshte nje nga materialet me rezistente ndaj nxehtesise qe mund te instaloni ne shtepine tuaj.


A eshte demtimi i nxehtesise nje problem per banaket e granitit ?


Banaket granit nuk kane probleme me çeshtje qe lidhen me nxehtesine e tepert. Kjo gje vlen dhe per njollat e vajit apo te perberesve te dryshem qe aplikohen ne kuzhine


Cili material eshte me i mire: kuarci ose graniti?


Per sa i perket rezistences se nxehtesise, graniti eshte zgjidhja me e mire. Siperfaqet prej guri natyror mund te perballojne shume me shume nxehtesi sesa kuarci, gje qe e ben materialin nje pershtatje ideale per kuzhine. Ne pergjithesi, banaket prej guri natyror jane shume me te mire ne trajtimin e nxehtesise sesa opsionet e gurit te inxhinieruar.


Cila eshte me e shtrenjte? Kuarci apo graniti?


Ne pergjithesi, kuarci eshte me i shtrenjte se graniti. Shtepite e ndertuara me gure mund te mos kene terheqjen "klasike" qe mban guri natyror, por siperfaqet jane te mrekullueshme, te qendrueshme dhe te lehta per t'u kujdesur - te gjitha cilesite qe jane ideale per pronaret e shtepive.

13 views0 comments